Junts pel Sí ha reconduït la crisi oberta per la renúncia del cap de llista per Tarragona, l’independent Germà Bel, a formar part de la direcció del grup parlamentari. Així ho asseguren fonts d'aquest grup que, en qualsevol cas, avancen que serà el mateix Bel el responsable d'exposar la manera com s'hauria de superar aquesta situació. 

En la reunió de la direcció de dilluns, Bel va esgrimir desacords amb la forma com s'organitza el grup parlamentari abans de posar damunt la taula la seva renúncia. En el rerefons de la decisió hi hauria el malestar per la presència a les trobades de la cúpula de JxSí –que integren CDC i ERC– de membres dels partits que no són diputats i, fins i tot, de membres del Govern. 

El nucli dur del grup parlamentari el componen el president, Jordi Turull; la portaveu, Marta Rovira, i els caps de llista de les demarcacions comarcals –Barcelona, Raül Romeva, ara conseller d’Exteriors; Tarragona, Germà Bel; Lleida, Josep Maria Forné; i Girona, Lluís Llach–, a banda dels responsables de MES i Demòcrates –també integrats a JxSí–, i els membres que puguin decidir la cúpula dels respectius partits.

És precisament el desacord amb les persones que se sumen a les trobades el que ha provocat la irritació del dirigent ebrenc. Alguns dels assistents asseguren que Bel va mostrar el seu malestar amb la presència de personal tècnic, representants dels partits, entre els diputats.

No és el primer cop que el diputat tarragoní, que forma part de les llistes en qualitat d'independent, mostra la seva disconformitat amb el paper que mantenen els partits dins de JxSí.

Davant d'aquesta situació recurrent, hauria arribat a expressar la seva incapacitat per adaptar-se a aquest model organitzatiu i d'aquesta manera hauria argumentat la voluntat de plantejar la renúncia a formar part de la direcció si no s'hi aborden canvis.

Una reunió del nucli dur del grup hauria abordat aquest vespre, segons fonts de JxSí, una fórmula que permeti al diputat reconsiderar la seva decisió.