La diputada de JxSí Maria Senserrich ha afirmat aquest divendres que el Consell de Garanties Estatuàries (CGE) ha avalat "el contingut essencial" de la llei del Codi Tributari de Catalunya.

En declaracions a Catalunya Ràdio, així ho ha assegurat malgrat que el dictamen de l'òrgan consultiu de la Generalitat ha tombat quatre articles per vulnerar la Constitució i el mateix Estatut.

JxSí esgrimeix que el Consell no ha fet "cap recomanació transcendental ni matís important" i que els canvis que proposa són mínims i JxSí així els solucionarà en els propers dies.

El CGE ha tombat l'article 111-4, referent a fonts d'ordenament tributari, i les disposicions addicionals sisena, setena i vuitena del llibre segon, sobre l'accés a diferents cossos tributaris adscrits a l'Agència Tributària de Catalunya.

Al contrari, els partits de l'oposició consideren que el dictamen és una desautorització completa als plans de JxSí i la CUP per crear una hisenda catalana que gestioni tots els impostos de residents a Catalunya.