Junts per Catalunya ha mostrat la contrarietat per la decisió del president del Parlament, Roger Torrent, de demanar mesures cautelars davant del Tribunal d'Estrasburg per defensar la investidura de Carles Puigdemont. Aquest grup argumenta que la iniciativa de Torrent es contradiu amb l'estratègia de defensa que ha organitzat el president i l'emplaça a "buscar encaix" adequat a les seves propostes.

Durant la reunió del grup parlamentari, els diputats de Junts per Catalunya han fet evident el descontentament per l'anunci de Torrent de recórrer a Estrasburg i l'han atribuït a un intent del president del Parlament d'amagar la negativa a incloure en l'ordre del dia de la Mesa la reforma de la llei de Presidència que havia entrat a tràmit JxCat com una de les vies per tirar endavant la investidura.

"La decisió de portar la investidura davant del Tribunal dels Drets Humans de manera unilateral xoca frontalment amb estratègies de legítima defensa i aquestes coses s'han de parlar, s'han de treballar bé, s'han de cosir. No és el cas. Ens hauríem trobat còmodes amb més diàleg, amb aquest no tirar pel dret", ha advertit el portaveu del grup de JxCat, Eduard Pujol.

La diputada Gemma Geis ha explicat que la defensa de Puigdemont s'està fent amb una estratègia jurídica que es porta amb molta discreció i que xoca amb l'anunci de Torrent. "Li demanem que valori les actuacions que vulgui dur a terme amb el president perquè puguem encarrilar l'estratègia de defensa amb màxim rigor", ha reclamat la diputada.

Des de l'entorn del president de la Cambra s'ha replicat que Torrent havia avisat al vicepresident primer i diputat de JxCat, Josep Costa, i que s'havia compromès públicament a recórrer a totes les vies possibles per tirar endavant la investidura. "Evidentment, es trobaran les vies per fer compatible les defenses amb l’objectiu de preservar els drets del president Puigdemont com a diputat", s'assegura.