La proposta de resolució de Junts per Catalunya, que defensa que Carles Puigdemont té majoria a l’hemicicle, ha estat registrada aquest divendres en solitari per una qüestió de “temps”. Així ho ha defensat el portaveu de JxCat, Eduard Pujol, en roda de premsa al Parlament. “És cert que l’hem presentat en solitari, però evidentment Esquerra coneix bé aquest text”, ha respost. Ha assenyalat que la proposta està parlada amb els republicans “de fa dies” i que no hi ha “cap aresta”.

“Aquest país no es pot permetre més dies sense sentir els seus diputats avalant el que s’expressa a la proposta de resolució”, ha justificat Eduard Pujol, que s’ha mostrat convençut que, malgrat les dificultats de les negociacions, hi haurà acord d’investidura i legislatura.

“És un text que estem convençuts que la gran majoria de diputats s’hi sentiran molt còmodes, perquè apel·la a valors fonamentals, a allò que hi ha en joc”, ha insistit. També ha expressat que en el text no hi ha “cap ànim d’obrir una nova polèmica legal”, ni de posar en risc la situació dels encausats. “És una proposta plenament treballada, amb responsabilitat de no afectar ningú”, ha dit.

Sobre si aquest text representa un primer pas abans d’un eventual pas al costat de Puigdemont, el portaveu junter s’ha limitat a dir que per ara el seu candidat continua sent ell i que qualsevol canvi d’aquesta circumstància l’anunciaran degudament. Aquesta resolució, ha afegit, és “estrictament un document que aixeca acta d’allà on som i de la força que tenim”. L’ha descrit com el “quilòmetre zero” de la legislatura. “Davant d’aquesta situació d’excepcionalitat enorme hem decidit no callar”, ha reblat.

“Tots aquells que tenen com a il·lusió màxima que aquest acord [entre JxCat i ERC] no arribi, tindran una decepció”, ha assegurat Eduard Pujol, que ha defensat que les negociacions acabaran arribant “a bon port”.