Junts per Catalunya promourà una querella criminal contra el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, si no autoritza la sortida de Jordi Sànchez pel debat d’investidura del proper dilluns. Així ho ha anunciat el seu portaveu adjunt, Eduard Pujol, que ha avançat que l’acusarien de prevaricació. “Els jutges han d’impartir justícia, però no poden decidir qui pot ser president i qui no”, ha denunciat Pujol.

En aquest sentit, el portaveu junter ha explicat que la defensa de Jordi Sànchez ja ha presentat escrits al Tribunal Suprem i el Tribunal Constitucional sol·licitant la sortida per la investidura, i que el grup parlamentari ha impulsat la iniciativa perquè el Parlament com a institució també ho faci. Ha dit que, en el cas “improbable” que no s’accepti la seva sortida en llibertat, sol·licitaran que se li permeti assistir almenys al debat de dilluns. “Entendríem el bloqueig de la investidura com un fet gravíssim i una traïció a la voluntat d'aquest país”, ha afirmat.

Sobre les negociacions de la majoria independentista, Pujol ha sostingut que dedicaran “totes les hores” perquè la investidura tiri endavant. Ha explicat que aquest dimarts han fet arribar un nou document a ERC, perquè hi faci les seves aportacions. La intenció, ha afegit, és que entre aquest dimarts al vespre i dimecres al matí sigui compartit amb la CUP, “perquè ho gestionin a nivell intern”.

En la seva reunió d'aquest dimarts, a petició de JxCat, la Mesa ha sol·licitat que els lletrats elaborin un informe i valorin si, com a institució, poden exigir al jutge Pablo Llarena una autorització per anar a la sessió. El president de la cambra, Roger Torrent, ha convocat el debat d'investidura pel proper dilluns a les deu del matí.