JxCat ha tornat a demanar la compareixença de l'expresident del Govern espanyol, Mariano Rajoy, al Parlament després de la seva confessió sobre el 155. Així ho ha demanat la diputada Gemma Geis a la comissió d'investigació sobre aquest article de la Constitució celebrada aquest dimarts a la cambra catalana. La petició arriba després que Rajoy assegurés en el seu llibre de memòries –Una España mejor (Plaza Janés)– que hagués aplicat igualment el 155 encara que el president Carles Puigdemont hagués avançat les eleccions al Parlament el 2017.

Els grups independentistes ja havien demanat aquesta compareixença a l'inici de la comissió, però l'expresident espanyol va negar-se a comparèixer, encara que el reglament obliga a presentar-s'hi, escudant-se amb un informe del Consell d'Estat que l'eximia de fer-ho en tractar-se de temes fora de la competència catalana. Ara la Mesa de la comissió hauria de tractar la petició de JxCat i decidir si torna a citar o no Rajoy, que podria escudar-se de nou en aquest informe, com han fet diversos càrrecs del govern espanyol. 

En la sessió d'aquest dimarts també havia de comparèixer l'exmagistrat del Tribunal Suprem José Antonio Martín Pallín, que no ha comparegut finalment per una indisposició que l'ha portat a estar en ingrés hospitalari. Qui sí que ha comparegut ha estat Joan Anton Font, secretari interventor de l'Ajuntament de Tarragona.