La competència és del ple del Parlament, no del Tribunal Suprem. D’aquesta premissa parteix Junts per Catalunya per defensar que l’hemicicle sigui el que decideixi sobre els diputats processats per rebel·lió i suspesos de funcions pel jutge Pablo Llarena. “Hi ha un reglament del Parlament que estableix que la competència és del ple del Parlament”, ha insistit la portaveu Gemma Geis aquest dimarts a la tarda. No ha donat més detalls sobre el procediment que seguiran.

“Per nosaltres preval la sobirania del Parlament”, ha defensat Gemma Geis, que ha carregat amb duresa contra la “creativitat” de la interlocutòria de Llarena. No ha avançat més detalls a l’espera de poder analitzar bé la resolució. Malgrat tot, s’ha mostrat en contra de la substitució de diputats que indica el jutge del TS, que emmarca en un “joc de despropòsits”. Ha indicat que tampoc no demanaran als seus diputats que renunciïn a la seva acta.

Segons la portaveu de JxCat, Llarena “sap aquesta suspensió no té ni cap ni peus”, perquè no existeix delicte de rebel·lió. En aquest sentit, ha defensat que vetllaran perquè “totes les persones escollides democràticament puguin exercir les seves funcions”.

Geis ha denunciat la voluntat de la justícia espanyola d’”afectar la política”, en un moment en què s’inicia el diàleg entre els governs català i espanyol.