JxCat, ERC i la CUP ha volgut mostrar aquest dimarts unitat independentista al Parlament en suport als familiars dels CDR acusats de terrorisme i detinguts el passat 23 de setembre en el marc de l'Operació Judes. Tots tres partits han fet una roda de premsa conjunta a la cambra acompanyats dels familiars dels presos per presentar la proposta de resolució, entrada a registre al Parlament divendres passat i que es votarà la setmana que ve, en la qual demanen el seu alliberament i on esperen que s'hi sumin els comuns, que han participat també de les reunions amb els familiars.

Durant la roda de premsa, tots tres partits han volgut emmarcar el cas Judes en una "operació general" contra l'independentisme i han denunciat tant que se'ls "persegueixi per les seves idees" com també el tracte que han rebut durant tot el procés judicial amb "vulneracions de drets fonamentals". A més, han avisat que faran arribar el cas a instàncies internacionals.

 Per altra banda, representants dels familiars i membres del grup de suport han volgut denunciar també la situació i mostrar el seu agraïment als grups parlamentaris pel seu suport. En aquest sentit, Jesús Laseras, membre del grup de suport, s'ha declarat com a "CDR" i com a "bona gent" i ha demanat "dignitat, llibertat i justícia" pels detinguts. A més, han assegurat que volgut denunciar que l'operació volia "generar por a les portes de la sentència" i ha lamentat els "mètodes de càstig" contra els detinguts. "Els nostres familiars no són terroristes ni banda armada", han afirmat en aquest sentit.

"Som CDR i som bona gent"

Aquestes declaracions arriben després que divendres passat els tres partits independentistes entressin al registre del Parlament una proposta de resolució conjunta per reclamar l'alliberament "immediat" i l'arxivament de la causa dels CDR detinguts el passat 23 de setembre durant l'operació Judes. Les tres formacions volen que la cambra exigeixi el trasllat dels presos en centres penitenciaris catalans, acabar amb el règim d'aïllament d'alguns d'ells i saber de quins fets són acusats.

En el text, que es votarà al ple de la setmana que ve, els tres grups insten la cambra a denunciar i reprovar les filtracions del sumari i la "criminalització pública" que s'ha produït de les persones detingudes. Així mateix, la proposta de resolució, emplaça la cambra a denunciar les "nombroses irregularitats i coaccions que han patit les famílies i els advocats" durant les detencions.

Per part dels partits han format part de la roda de premsa Aurora Madaula (JxCat), Antoni Castella i José Rodríguez (ERC) i Maria Sirvent (CUP).