JxCat, ERC i la CUP han entrat per registre aquest divendres una proposta de resolució conjunta que vol que el Parlament de Catalunya reclami l'alliberament "immediat" i l'arxivament de la causa dels CDR detinguts el passat 23 de setembre durant l'operació Judes. Les tres formacions volen que la cambra exigeixi el trasllat dels presos en centres penitenciaris catalans, acabar amb el règim d'aïllament d'alguns d'ells i saber de quins fets són acusats.

Els partits insten la cambra a denunciar i reprovar les filtracions del sumari i la "criminalització pública" que s'ha produït de les persones detingudes. Així mateix, la proposta de resolució, emplaça la cambra a denunciar les "nombroses irregularitats i coaccions que han patit les famílies i els advocats" durant les detencions.

En altres punts, la proposta de resolució reivindica que organismes, entitats o institucions internacionals i entitats de l'àmbit dels drets humans "s'impliquin en la investigació de vulneració de drets que han patit els empresonats".

La iniciativa parlamentària també expressa solidaritat amb el suport popular, amb els presos i les seves famílies i busca que la cambra denunciï el "greuge familiar i econòmic que aquesta situació està provocant a les famílies". Finalment, s'aposta per denunciar la "instrumentalització del delicte de terrorisme amb finalitats polítiques i la conseqüent criminalització del dret a la protesta i l'exercici legítim de la dissidència política".