Els diputats de JxCat, ERC i la CUP han abandonat aquest matí les comissions que hi havia convocades al Parlament en senyal de protesta per l'operació de la Guàrdia Civil que ha provocat la detenció d'empresaris vinculats al procés.

A primera hora hi havia convocada la comissió de Treball, Afers Socials i Família i la comissió d'Afers Institucionals. Abans de començar els treballs, els representants dels tres grups independentistes han anunciat que no participarien en la reunió i han marxat de la trobada, que es feia de manera telemàtica.

En el cas de la Comissió de Treball, Afers Socials i Família els portaveus s'han quedat a escoltar la compareixença del coordinador de la Creu Roja, Enric Morist, en consideració a la seva feina, però no han participat en la comissió.

Els grups han adoptat aquesta mesura després que s'ha conegut la notícia de la detenció de David Madí, Xavier Vendrell i Oriol Soler per presumptes delictes de prevaricació, malversació i blanqueig de capitals. Posteriorment, l'expresident Quim Torra ha fet saber que entre els detinguts també hi hauria el director de l'oficina de Carles Puigdemont, Albert Alay.