JxCat s'ha solidaritzat aquest dimecres amb el moviment impulsat des de Hong Kong contra la llei d'extradició a la República Popular de la Xina: "JxCat dona suport al dret d'autodeterminació de Hong Kong". En un comunicat, la formació independentista mostra la seva solidaritat amb el "moviment democràtic de Hong Kong, en uns moments crucials per a la llibertat d'aquesta ciutat autònoma" xinesa.

Narren que en aquesta ciutat s'han anat succeint durant els últims mesos protestes exigint retirar la llei i la dimissió de la governadora de la ciutat, Carrie Lam. "Hong Kong té un sistema de democràcia representativa malgrat ser un territori de la República Popular de la Xina, en el que es denomina 'un país, dos sistemes', exposen. Per a JxCat, Hong Kong té l'"inalienable dret de tot territori a la llibertat dels seus ciutadans", per la qual cosa defensen les reivindicacions dels manifestants.

Els de Puigdemont titllen al règim comunista de Xi Jinping d'"autoritari i de buscar restar llibertats tant a Hong Kong com a la província occidental de Xinjiang, en una volguda homogeneïtzació de tota la Xina sota un govern centralitzador de Pequín".

Per això, subratllen que JxCat dona suport "al dret a l'autodeterminació de Hong Kong, fa un emplaçament a la negociació sense amenaces ni coaccions i demana la llibertat dels seus presos polítics".