La líder de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha anunciat aquest dimarts que el seu partit estudia emprendre accions legals contra la líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, i tambe contra el de Vox, Santiago Abascal, per haver relacionat el president Quim Torra i la diputada al Congrés Laura Borràs amb el terrorisme, després de la detenció de nou membres dels CDR.

Artadi ha titllat de gravíssimes seves paraules, perquè considera que "acusen de delictes de manera trivial i frívola", i creu que són una part minoritària de la societat que vol crear crispació. Roldán va preguntar-se si Torra es referia a "premer el detonador" quan va demanar als CDR que feien bé de collar el Govern, mentre que Abascal acusava Borràs de donar suport als "terroristes" i apostava per empresonar-la.

La regidora de JxCat ha fet aquestes declaracions després d'assistir a la missa per les festes de la Mercè, on també ha demanat a l'alcaldessa, Ada Colau, que defensi els drets i llibertats i "exerceixi la capitalitat", en referència a les detencions d'aquest dilluns.