Junts per Catalunya ha demanat la "dimissió immediata" del ministre de l'Interior, Juna Ignacio Zoido, per la requisa de roba de color groc ahir a la final de la Copa del Rei.

"El comportament de la policia espanyola ahir, al principi i durant el partit de la Final de la Copa del Rei, és inacceptable en una democràcia. La incautació de peces de roba de color groc, xiulets i altres béns personals, així con fer fotografies dels afeccionats que xiulaven l'himne espanyol, no tenia cap justificació en matèria de seguretat i, en canvi, va ser una vulneració escandalosa de la llibertat d'expressió", ha indicat. 

Segons Junts per Catalunya, el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha de presentar la dimissió immediata "per haver convertit el Cos Nacional de Policia (CNP) en una autèntica policia política al servei del PP i la monarquia, i en contra del poble de Catalunya". Al seu entendre, aquest comportament és insòlit a l'Europa democràtica i només equiparable amb els règims totalitaris.

JxCat ha expressat el seu suport a tots els afeccionats del Barça, "davant les intimidacions i abusos que van patir". "Esperem que aquests fets no tornin a passar", assenyala.