Nova trobada entre JxCat i la CUP en el marc de les negociacions per la formació d'un nou Govern de la Generalitat. A través d'un comunicat fet públic per la CUP aquest dijous al migdia s'ha donat a conèixer la reunió celebrada entre ambdós partits ahir a la tarda.

Tant JxCat com la CUP es van conjurar a "suturar les hemorràgies" i teixir "una estratègia comuna de tot l’independentisme" en què no només participi els tres partits amb representació parlamentària, sinó també les entitats.

Els anticapitalistes han revelat que "com va passar amb ERC la setmana passada" han arrencat un compromís de la candidatura de Laura Borràs per treballar en "una moratòria de l’ús de bales de foam, la retirada de les acusacions particulars contra manifestants, l’ús del reglament intern dels Mossos per acabar amb les males pràctiques i la impunitat i que no es produeixin intervencions de les policies d’ordre públic en els desnonaments". Segons han informat, aquests aspectes es concretaran en els propers dies amb la posada en marxa de negociacions més tècniques amb representants d’ambdues formacions.

Dolors Sabater CUP ACN

Dolors Sabater / Foto: ACN

De fet, la líder cupaire, Dolors Sabater, va anunciar un principi d'acord amb els republicans sobre aquest tema, tot i que hores després la candidatura de Pere Aragonès va refredar l'entusiasme aclarint que s'havia de veure si les "propostes eren viables".

"Pel que fa a la qüestió d’una estratègia independentista comuna, ambdues formacions han exposat els seus fulls de ruta per tal d’assolir l’autodeterminació i la independència en el proper mandat. A partir d’aquí s’ha acordat iniciar un treball a fons per assolir una estratègia independentista comuna que inclogui no només els tres partits independentistes també entitats. Les formacions s’han emplaçat a tornar-se a trobar aquesta setmana per tal de seguir aprofundint en les negociacions", conclou el comunicat emès per la CUP.

Pugna pel Parlament?

Tot i que cap dels dos partits es pronuncien obertament sobre l'aspiració de presidir el Parlament, sembla cada vegada més clar que ambdues formacions els hi agradaria la idea. Per una banda, els de Laura Borràs consideren que com a segona força de l'independentisme els pertoca presidir la Cambra, tal com ha fet ERC en les dues darreres legislatures.

Per l'altra, els anticapitalistes consideren que el Parlament seria un bon lloc per assumir més responsabilitats de cara a preparar el següent embat de caire independentista amb l'Estat.