JxCat també ha protestat per la forma com la Moncloa ha anunciat la proposta de constituir dilluns la mesa de negociació entre el govern espanyol i català, i això no obstant, no ha descartat acudir dilluns a la cita. Aquest grup ha insistit en els retrets que s'han fet des del Govern davant la decisió de la Moncloa d'anunciar la proposta de posar en marxa dilluns la mesa de negociació entre els dos governs sense haver-ho pactat prèviament amb la Generalitat.

El portaveu al Parlament, Eduard Pujol, ha acusat el govern espanyol de protagonitzar una "decisió unilateral", d'haver "patinat", d'intentar crear "un clima de pressió" damunt del president, Quim Torra, però ha evitat pronunciar-se sobre si se celebrarà o no la reunió. Això sí, en una compareixença a la sala de premsa de la cambra catalana, el portaveu de JxCat ha aprofitat aquesta falta d'entesa per insistir que cal un mediador per avalar el contingut de les converses.

També des de Madrid la portaveu de JxCat, Laura Borràs, des dels passadissos del Congrés ha acusat el govern d’intentar imposar al Govern la data de la primera reunió de la mesa de negociació, però ha assegurat que es farà “tot el possible” per acudir a la cita.