Dels deu districtes en què es divideix la ciutat de Barcelona, a les eleccions municipals d'ara fa quatre anys, els comuns van guanyar en sis i CiU en quatre. On més van suar la victòria els de Xavier Trias és a Gràcia, un dels seus feus tradicionals. Aquest diumenge, Junts per Catalunya ha triat l'emblemàtica plaça del Sol per defensar i explicar el seu projecte de ciutat als qui han vingut expressament al míting i, de passada, als qui gaudien del matí a les terrasses adjacents. Durant els discursos, àcides crítiques a l'actitud d'ERC i dels comuns

La més directa ha estat Elsa Artadi, que ha arrencat ja amb contundència. La número dos de la llista de Joaquim Forn ha llançat un missatge enverinat cap a Ernest Maragall, sense mencionar-lo, per criticar que el cap de llista d'ERC per Barcelona s'hagi referit a Forn, candidat de JxCat, com a "ciutadà empresonat" en una piulada. "Forn no és un ciutadà empresonat, és un pres polític, repetiu-ho amb mi" i ha avisat: "Anem amb compte que de tant eixamplar i eixamplar no acabem eixamplant i normalitzant coses que no són normals amb aquells qui amaguen que hi ha repressió". Alhora, ha aprofitat per prometre que "nosaltres sí que no ens rendirem". 

També ha fet el seu particular, i sentit, retret la dona de Joaquim Forn, Laura Masvidal. "Jo no vull ser la veu del Joaquim, ell té veu i ni la Junta Electoral ni el Suprem no el faran callar", ha sentenciat. I ha exigit que "el progressisme respongui a avenços reals, no a una etiqueta que es posen alguns". Però la cosa no ha quedat aquí. En la línia dels últims dies, Artadi ha persisitit en denunciar que el model que representa Maragall és obsolet. "Parla més de les Olimpíades que del segle XXI", ha dit. 

Colau i les clavegueres de l'Estat

L'altre focus de les crítiques d'Artadi ha estat, precisament, aquella amb qui ERC vol ampliar la base independentista, Ada Colau. L'exconsellera ha acusat l'actual alcaldessa de "seguir amb les mateixes mentides amb què va arribar", recordant que l'any 2015 la campanya dels comuns va servir-se de la notícia falsa d'El Mundo contra Xavier Trias, "víctima de les clavegueres de l'Estat que van ajudar a guanyar les eleccions a Colau". Per això, li ha retret que "encara no li ha ni demanat perdó i ara ho torna a treure". 

el nacional   artadi trias amb ferit bali   mfernandez

Amb els ferits de JxCat per balins

Abans de començar l'acte, Artadi i Trias han conversat amb el Lluís i el Fernando, les dues persones que aquest dissabte van rebre l'impacte de projectils mentre eren en una carpa de Junts per Catalunya