El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón ha enviat als Jutjats d'Instrucció de Madrid el cas de les filtracions del sumari dels CDR amb l'objectiu d'investigar un possible delicte de revelació de secrets, segons ha pogut confirmar El Nacional. La setmana vinent es decidirà quin jutjat portarà aquesta causa. L'Audiència Nacional no és competent per investigar aquest tipus de delictes.

Per la seva banda, la Fiscalia de l'Audiència Nacional també veu un possible delicte de revelació de secrets en la filtració a la premsa del contingut de les actuacions de presó dictats pel jutge Manuel García Castelló en relació amb els set membres dels CDR als quals s'investiguen per delictes de terrorisme.

Petició de la defensa

La decisió de García Castellón arriba dos dies després que els advocats dels membres dels CDR empresonats en el marc de la'anomenada 'Operació Judes' presentessin un escrit davant de l'Audiència Nacional on demanaven l'obertura d'una peça separada per investigar les filtracions del sumari que alguns mitjans de comunicació han publicat en els últims dies.

Segons van concretar en aquell moment fonts de la defensa, en l'escrit es denunciaven vulneracions del dret de defensa i remarquen que filtrar informació que està sota secret de sumari és "delicte".

Les sospites de la defensa apunten a la Guàrdia Civil, per la qual cosa consideren que es podria haver comès un delicte contra l'administració pública. També denuncien una difusió "massiva" de dades personals que estan emparades per la legislació de protecció de dades.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat