Advocats de CDR empresonats acusats de terrorisme han presentat un escrit davant de l'Audiència Nacional en què demanen que s'obri una peça separada per investigar les filtracions del sumari que alguns mitjans de comunicació han publicat en els darrers dies.

Segons han concretat fonts de la defensa a l'ACN, en l'escrit es denuncien vulneracions del dret de defensa i remarquen que filtrar informació que està sota secret de sumari és "delicte".

Així, consideren que es podria haver comès un delicte contra l'administració pública, ja que sostenen que les filtracions procedeixen de la Guàrdia Civil i, per tant, les han fet funcionaris. A més, també denuncien una difusió "massiva" de dades personals que estan emparades per la legislació de protecció de dades.

Hi ha fins a 10 vulneracions clares dels drets dels detinguts i les seves defenses que una de les representants legals, Eva Pous, qualifica de "vulneracions infinites que sempre afecten les mateixes persones detingudes i que posen sobre la taula que estàvem en un teatre".

Segons Pous, "els advocats i els investigats estàvem convidats com a públic". Els advocats encara no tenen la interlocutòria del jutge on es decreta la presó. Com que hi ha secret de sumari, no tenen accés a tots els informes ni a les acusacions. Tampoc poden saber quins indicis i proves hi ha contra els detinguts. Però alguns mitjans de comunicació han publicats detalls de la investigació que estan sota secret de sumari. Uns detalls que només estan en possessió del jutge, la fiscalia i la Guàrdia Civil.

Malgrat la incomunicació i el secret de sumari, malgrat les hores durant les que no tenen advocat i la designació dels advocats d'ofici, en cap moment s'aplica la llei antiterrorista a les que haguessin hagut d'estar subjectes segons les acusacions que pesen sobre els 7 detinguts que han acabat a la presó a l'espera de judici. per un cas de presumpte terroristes que esclata a les portes de l'1-O i la sentència del judici al procés.

 

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat