La jutgessa de l'Audiència Nacional María Tardón ha deixat en llibertat l'excap etarra David Pla amb la prohibició de sortir d'Espanya i compareixença setmanals al jutjat, tal com ha sol·licitat la Fiscalia en la seva compareixença en la causa per la qual ahir va ser lliurat des de França.

Segons han informat a Efe fonts jurídiques aquest dimecres, la magistrada ha adoptat aquesta decisió després que la Fiscalia plantegés la possibilitat que el seu processament en la causa d'Halboka, el front jurídic d'ETA, per un delicte d'integració en organització terrorista sigui cosa jutjada en haver complert ja a França una pena per un delicte anàleg.

Tardón no ha tingut en compte per tant les al·legacions de l'acusació que exerceix l'AVT en aquesta causa, que considera que es tracta de fets diferents en el temps, ni tampoc la petició de la defensa que no se li prohibís sortir d'Espanya a causa que té una filla de 4 anys escolaritzada al País Basc francès.

Pla va ser detingut dijous passat en compliment d'una euroordre emesa en relació amb la causa d'Halboka quan l'etarra va anar a fitxar a la comissaria d'Hendaya.

L'excap d'ETA, que va ser condemnat a França a 5 anys de presó, va quedar en llibertat el passat 18 d'abril després de complir quatre anys de presó l'obligació de fitxar en comissària dues vegades a la setmana, i no va ser expulsat pels seus vincles familiars.