La titular del Jutjat Contenciós Administratiu 4 de Barcelona ha anul·lat l'acord de l'Ajuntament de Castelldefels del 23 de juliol de 2015 d'adhesió a la Associació de Municipis per la Independència (AMI) pel principi de neutralitat de les Administracions, acceptant el recurs interposat per Societat Civil Catalana (SCC).

La decisió, es refereix a una demanda presentada contra el consistori per l'acord municipal d'adhesió, així com els pagaments efectuats per l'Ajuntament a l'entitat sobiranista en concepte de quotes societàries.

El recurs també es va presentar en nom de l'extinent d'alcalde del PP en el municipi Pedro de la Coba Ruiz, encara que la decisió ha declarat inadmissible el recurs de Coba Ruiz per "falta de legitimació activa", tal com va al·legar el consistori.

La jutgessa considera que la clàusula genèrica competencial relativa als ajuntaments queda "delimitada a satisfer les necessitats i aspiracions de la comunitat veïnal", i ha subratllat el principi de les administracions de servir amb objectivitat els interessos públics.

Així mateix, la sentència no s'ha pronunciat sobre l'anul·lació de les quotes abonades, ja que l'Ajuntament de Castelldefels no va arribar a realitzar cap pagament a l'AMI, i el consistori disposa d'un termini de 15 dies per interposar un recurs d'apel·lació. En una roda de premsa, l'exalcalde i portaveu del PP en l'Ajuntament de Castelldefels, Manu Reyes, ha sol·licitat un ple extraordinari per acatar la sentència, i ha dit que espera comptar amb el suport de Cs i el PSC.