La causa que intenta relacionar la manifestació del 8-M a Madrid amb la propagació del coronavirus es va desfent. Aquest divendres, la jutgessa instructora Carmen Rodríguez-Medel n'ha acordat el sobreseïment provisional. Ho ha fet després d'interrogar el delegat del govern espanyol a Madrid, l'acusat José Manuel Franco, i altres testimonis. La magistrada considera ara que "no hi ha indicis suficients d'actuació delictiva" per part de Franco pel delicte de prevaricació administrativa.

Després de practicar diligències d'investigació, la interlocutòria sosté que l'investigat, entre el 5 i el 14 de març, "no va tenir coneixement cert, objectiu i tècnic del risc que per a la salut de les persones comportava la realització de manifestacions i concentracions". També constata que Franco "no va rebre comunicació o instrucció sanitària sobre aquest particular i tampoc la va recollir d'ofici de cap autoritat competent en l'àmbit sanitari"

La resolució de la magistrada instructora assenyala que "cap persona física o jurídica, pública o privada, va instar del delegat del govern a Madrid que prohibís o restringís d'alguna manera la celebració de concentracions o manifestacions per raó de la Covid-19". Per tot això, acorda el sobreseïment provisional, però denega el sobreseïment lliure sol·licitat per l'Advocacia de l'Estat.

José Manuel Franco va declarar aquest dimecres com a investigat davant del jutjat d'instrucció número 51 de Madrid. Va defensar davant de la magistrada que “no hi havia cap element per prohibir el 8-M".

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram