Ignacio González Vega, portaveu de Jutges i Jutgesses per la Democràcia, ha avançat aquest dilluns a la tarda que en el cas que el president a l'exili, Carles Puigdemont, fos imputat per terrorisme seria entregat a Espanya automàticament. Preguntat per aquesta possibilitat al programa Tot es Mou de TV3, el portaveu ha explicat que si es reactiva l'euroordre amb aquesta acusació "no estaria subjecte a la valoració dels jutjats belgues" sinó que seria extradit d'immediat.

Tot i això, sí que s'hauria de fer un "relat públic dels fets" per justificar l'euroordre que "estaria sotmès a la fiscalització de la ciutadania". Amb aquesta acusació, però, s'evitaria dur a terme la confrontació dels delictes sobre la doble incriminació, és a dir, confirmar que els delictes siguin contemplats per la legislació dels dos estats.

El portaveu també s'ha mostrat molt crític amb el trencament del secret de sumari en el cas dels CDR. "Les filtracions sempre són interessades i poden perjudicar els investigats", ha assegurat, defensant el respecte a la presumpció d'innocència.

També ha carregat contra la "banalització del terrorisme" que creuen que s'està fent amb l'acusació als CDR. "Són actes reprovables però intentar equiparar aquesta alteració de carrer als anys durs del terrorisme d'ETA creiem que és una irresponsabilitat política", ha afegit.