L'associació Jutgesses i Jutges per a la Democràcia (JpD) ha sol·licitat aquest dimarts la dimissió del president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, i del de la Sala Contenciosa Administrativa de l'alt tribunal, Luis María Díez-Picazo, després de conèixer-se que la decisió per la qual aquest tribunal, totalment fracturat, ha resolt finalment aquest dimarts que siguin els clients que assumeixin finalment el pagament de l'impost sobre actes jurídics documentats -impost sobre hipoteques-.

"Discrepem de la manera que TS ha gestionat l'assumpte de les hipoteques i pel mal als ciutadans i a la justícia. Demanem la immediata dimissió de Lesmes i Díaz-Picazo i apel·lem al parlament perquè actuï en defensa dels consumidors", ha assenyalat l'associació en el seu compte de Twitter.

L'alt tribunal ha corregit la Secció que va innovar la doctrina i torna a la jurisprudència anterior, favorable a les entitats bancàries. La sentència, juntament amb els vots particulars es coneixerà en els propers dies.