Les quatre associacions de jutges i les tres de fiscals han demanat avui el suport dels membres d'ambdues carreres per aconseguir un seguiment "massiu" de la vaga convocada pel 19 de novembre. La vaga es va convocar el passat mes de maig després de comprovar que el Ministeri de Justícia seguia sense atendre les seves reivindicacions laborals i salarials. 

El comunicat firmat per les set associacions assegura que "la Justícia segueix injuriada", i que "en el projecte de pressupostos pel 2019, res indica que les partides per la Justícia i els salaris dels jutges i fiscals augmentin". Alhora, asseguren que "la constitució de la Mesa de Retribucions s'ha intentat subvertir en un organisme burocràtic buit de contingut, amb una clara finalitat obstructiva i poc pràctica". 

El comunicat està firmat per l’Associació Professional de la Magistratura (APM), l’Associació de Jutges Francesc de Vitoria (AJFV), Jutgesses i Jutges per la Democràcia (JjD), Fòrum Judicial Independent (FJI), l’Associació de Fiscals (AF), la Unió Progressista de Fiscals (UPF) i l’Associació Professional i Independent de Fiscals (APIF).

"El paper que es mereix"

Per aquest motiu, les associacions han decidit reprendre les protestes i mesures de pressió "amb la finalitat d'aconseguir que la Justícia aconsegueixi el paper que es mereix en un autèntic Estat de Dret", asseguren. 

Les associacions esperen que la vaga general del 19 de novembre en l'àmbit judicial i fiscal, sigui la primera d'aquestes mobilitzacions. Si no hi ha respostes "adequades" en aquest període de temps, asseguren que podrien convocar noves mesures de pressió per les setmanes següents. 

El 22 de maig passat els jutges i fiscals ja van protagonitzar una vaga i el Consell General del Poder Judicial no va fixar els serveis mínims perquè no estava regulat el dret a vaga d'aquests col·lectius. Segons expliquen, per aquesta vaga ja han iniciat els tràmits necessaris per organitzar l'atur, amb la constitució del comitè de vaga, la comunicació del previ avís i la sol·licitud dels serveis mínims.