L'Audiència de Barcelona jutjarà a partir de dilluns l'expresident del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat) Carles Flamerich i l'exresponsable del centre Xavier Panadero, ambdós acusats de presumptament espiar els correus electrònics que un empleat va enviar a consellers de la Generalitat i a alts càrrecs del Govern.

La Fiscalia demana quatre anys i tres mesos de presó per a ambdós acusats per aquests fets, que qualifica com un presumpte delicte de revelació de secrets, i es jutjarà en tres sessions consecutives fins dimecres.

L'escrit d'acusació de la Fiscalia, consultat per Europa Press, recull que un exempleat del Cesicat va enviar, a partir de març de 2013, diversos correus electrònics alertant consellers i alts càrrecs del Govern sobre "possibles irregularitats i deficiències" en el funcionament de l'agència de seguretat.

Desviacions a una altra bústia

Per conèixer tot el que el treballador "pogués comunicar qüestionant la seva professionalitat", Flamerich i Forner suposadament van crear un sistema d'intercepció perquè tots els mails que enviés aquest empleat també arribessin a una altra bústia, que van crear per poder llegir els missatges, segons la tesi del fiscal.

L'escrit també recalca que els mails intervinguts eren de adreces de correu corporatives de la Generalitat, i que Flamerich va llegir i va contestar almenys un d'aquests missatges, que el treballador va enviar el maig de 2013 a dos consellers.

A més de la pena de presó, el fiscal també demana al tribunal que imposi als acusats una inhabilitació absoluta de vuit anys.