La defensa de Carles Puigdemont ha protestat arran del to i els comentaris que el jutge del cas Volhov, Joaquín Aguirre, ha dedicat al president durant l'interrogatori a Víctor Terradellas del passat 11 de maig. ElNacional ha tingut accés al vídeo de l'interrogatori en què el jutge fa una llarga reflexió sobre l'expressió "es va cagar a les calces" amb què Terradellas hauria descrit la reacció de Puigdemont a la proposta dels suposats enviats del govern rus amb qui es va reunir a la Casa dels Canonges d'enviar 10.000 soldats a Catalunya i aportar finançament un cop es proclamés la república.

Com es pot escoltar, durant l'interrogatori, el jutge retreu a Terradellas que està intentant "blanquejar" la figura de Puigdemont, dient que no estava d'acord amb aquestes propostes, però afegeix "una cosa és això i una altra cagar-se a les calces", especialment quan es refereix a un home. “Sí, sí, rigui perquè és per riure. Sé que, en català, no li diré qui, però bé, una persona propera a mi, em diu: no, és que l’expressió en català es va cagar a les calces referida a un home és com especialment humiliant, perquè els homes no porten calces, porten calçotets. Aleshores quan es diu es va cagar a les calces vol dir, és que és una persona com dèbil, covard...”, afegeix el jutge que fa una particular interpretació de l'expressió.

Li entra el pànic, s'escagarrina

Tot seguit, el jutge insisteix: “Li va entrar pànic? Això ho va dir més o menys, si vol parlar fi hom tradueix aquesta expressió per, en comptes de es va cagar a les calces, li va entrar pànic, i quan a un li entra el pànic s’escagarrina, no?, doncs ja està, eh?”. “I com que li va entrar el pànic va fer la DUI, que la va suspendre i no se sabia què va fer i va marxar en el maleter del cotxe”, va seguir en l’interrogatori.

En aquest punt Terradellas va negar que fos així, atès que la suspensió de la DUI va ser anterior i el jutge insisteix a especular sobre la marxa de Puigdemont a Bèlgica. “Bé. Al final el senyor se’n va anar en el maleter del cotxe perquè suposo que continuaria en estat de pànic i ja des de Brussel·les es va sentir més segur i va continuar amb els bitcoins”, insisteix el jutge.

La defensa de Puigdemont, que encapçala Gonzalo Boye, en conèixer a través dels mitjans el to de l'interrogatori ha presentat un escrit al tribunal en què exigeix que es mantingui el decòrum degut en la relació entre institucions i acabin els comentaris insultants i despectius cap a Puigdemont. Així mateix, davant les reiterades preguntes sobre el president i el finançament de Waterloo que es van produir durant l'interrogatori, l'advocat reclama saber si Aguirre està investigant el president en aquesta causa per, en aquest cas, personar-se i saber per quin delicte l'investiguen.