La jutge Belén Sánchez ha proposat de jutjar l'empresari Javier López Madrid -conegut com a 'compi iogui' per la seva amistat amb la reina Letizia Ortíz- i a l'excomissari José Manuel Villarejo per l'assetjament de la doctora Elisa Pinto i l'agressió amb arma blanca que va patir el 2014.

Segons avança eldiario.es, la titular del jutjat d'Instrucció número 39 ha dictat un acte, previ a l'obertura de judici oral, en el qual atribueix indiciàriament a López Madrid els delictes d'amenaça i assetjament de la dona i de Villarejo u de "lesions amb instrument perillós".

Tot ells és resultat de la denúncia interposada fa sis mesos per Pinto contra López Madrid, que al seu torn va ser resposta per l'empresari amb una altra denúncia contra la doctora. La doctora acusa López Madrid d'amenaces i assetjament i, a més, d'haver contractat Villarejo quan encara estava en actiu en la Policia, perquè agredís la dona, el que hauria fet en presència del seu fill mentre l'advertia: "López Madrid vol que tanquis la boca". La dona va ser ferida a un costat amb un objecte punxant l'abril de 2014 quan baixava del seu vehicle en la part del darrere del qual viatjava un dels seus fills, que llavors comptava 10 anys.

A la interlocutòria, la jutgessa assegura que "hi ha indicis suficients de la participació" de López Madrid i Villarejo en les amenaces i l'agressió. A la interlocutòria, amb data 28 d'agost, la magistrada afirma que, des de finals de 2013, Elisa Pinto "va rebre trucades i missatges de Francisco Javier López Madrid o de persones a qui aquest va encarregar que realitzessin les esmentades trucades o enviessin missatges a aquella des de diferents telèfons". La magistrada detalla els números de telèfon i les dates de les trucades i s'atura en una del 14 de febrer de 2014, rebuda per la doctora des d'un número ocult, a nom d'una empresa, en el qual se li advertia: "Punxarem els teus fills".

Un dels missatges, segons l'esmentat mitjà, deia: "Tornarem a punxar-te a tu i als teus fills et destrossarem la vida o creus que pots deslliurar-te sabent tant". La jutgessa reprodueix el número des del qual es va enviar i conclou que "pertany a Javier López Madrid".

Quant a l'agressió patida per la dona, la jutgessa relata que "el dia 10 d'abril de 2014, María Elisa Pinto Romero es trobava a l'interior del seu vehicle a l'Avinguda de Pio XII de Madrid, en companyia del seu fill menor de deu anys d'edat, Carlos, quan un home identificat com José Manuel Villarejo Pérez ha aprofitat que Elisa Pinto ha baixat del cotxe i s'ha apropat a la mateixa apunyalant-la a la zona abdominal, fugint del lloc dient-li López Madrid vol que tanquis la boca. Com a conseqüència d'aquests fets, aquella va patir ferida incís-contusa de cinc centímetres en regió per a umbilical esquerra, no penetrant, que va necessitar sutura quedant cicatriu de cinc centímetres en regió paraumbilical esquerra, amb perjudici estètic lleuger". La interlocutòria de pas a procediment abreujat pot ser recorregut per les parts.