La titular del Jutjat d'Instrucció número 39 de Madrid ha citat a declarar com a imputat el proper 26 de juliol a l'empresari Javier López Madrid en la causa pel presumpte assetjament sexual i amenaces a la doctora Elisa Pinto.

Segons han confirmat a Efe fonts jurídiques, la jutgessa ha cridat de nou a declarar a l'exconseller d'OHL, la causa del qual va ser arxivada el passat 26 de febrer en considerar, seguint el criteri de la Fiscalia, que no hi havia proves que López Madrid tingués res a veure amb l'assetjament a la doctora i que les versions mantingudes per la dona eren "contradictòries".

Amb el recurs d'apel·lació interposat contra l'arxiu per la lletrada de Pinto, l'Audiència Provincial de Madrid va ordenar la reobertura de la investigació i va autoritzar la pràctica de noves diligències. Entre elles una roda de reconeixement el passat 6 de juny en la que la doctora va identificar el comissari Villarejo com l'home que la va apunyalar el 10 d'abril de 2014 en presència del seu fill.

Ara, una vegada concloses les compareixences dels últims testimonis, la jutgessa ha determinat que López Madrid declari de nou com a imputat en la causa, les actuacions de la qual es remunten a desembre de 2013, quan Pinto va denunciar per primera vegada l'empresari. La doctora, que mantenia una relació amb López Madrid que ambdós van qualificar d'amistat, va arribar a denunciar-li unes altres tretze vegades per assetjament i amenaces fins al maig de 2014.