La jutge de Barcelona que investigava el desplegament sense ordre judicial d'agents antidisturbis del Cos Nacional de la Policia (CNP) davant la seu de la CUP el 20 de setembre del 2019 ha arxivat per segona vegada el cas. La magistrada entén que l’actuació dels agents va ser “legítima”, malgrat no haver-hi un mandat judicial explícit, i sosté l’actuació dels agents estava emparada per les instruccions de la Fiscalia per impedir la celebració del referèndum d el’1-O.

Segons informa eldiario.es, la jutge arxiva el cas i exculpa els dos comandaments policials investigats per un delicte de coaccions, tal com van demanar la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat. La CUP reclamava portar a judici el llavor comissari  d’informació del CNP a Barcelona, Juan Manuel Quintela, i un responsable d’Estrangeria.

Aquest cas ja va ser arxivat fa un any, però l’Audiència de Barcelona va ordenar que es reobris al considerar que el desplegament dels agents durant set hores davant la seu de la CUP podria constituir un delicte de coaccions.

Ara la jutge arxiva de nou el cas i argumenta que el desplegament no es pot considerar com una coacció perquè cap agent va cometre cap acció impositiva i es van limitar a estar-se a l’exterior de la seu de la formació.

La magistrada del jutjat d’instrucció 9 sosté que l’actuació policial formava part del seguiment que la Brigada d’Informació  va posar en marxa amb motiu de la celebració del referèndum.

L'exdiputada de la CUP, Eulàlia Reguant, ha reaccionat a la decisió judicial amb un "Tot normal".