El judici dels atemptats del 17-A ha començat deixant veure la personalitat del magistrat president, Félix Alonso Guevara.

Un home d'aparença singular a qui no li ha fallat la veu a l'hora de dirigir els primers minuts de la vista. Durant les qüestions prèvies ha tallat en sec un dels advocats que reclamava canviar de lloc perquè no volia estar al costat de la Fiscalia, cosa que la llei empara, i ha donat pas sense contemplacions a la declaració del primer acusat.

El to sec del magistrat s'ha deixat veure en diversos moments, i més que es veurà. 

Félix Alonso Guevara és geni i figura. Va jutjar Emilio Botín, Lola Flores i l'etarra Txapote. Va posar en llibertat la màfia xinesa de l'Operació Emperador. Forma part d'una nissaga de tradició judicial. El seu pare va ser el jutge del cas del crim dels Maquersos d'Urquijo. 

"És un testimoni no un endeví" 

Al llarg de la vista, el magistrat ha deixat veure la seva personalitat i manera de fer. Té clar que mana ell, i tot i que deixa esplaiar-se als testimonis, no en deixa passar ni una als advocats. Com al de l'Ajuntament de Cambrils quan ha preguntat si en els plans dels terroristes hi havia la intenció de l'atropellament al passeig marítim.

 

El controvertit jutge també va ser objecte d'una investigació del Consell General del Poder Judicial per aclarir si va poder cometre una infracció disciplinària quan va intentar forçar l'extradició de l'opositor kazakh Alexander Pavlov a les autoritats del seu país d'origen.