El jutge del cas Púnica ha proposat al senador i diputat del PP a l'Assemblea de Madrid David Erguido declarar com investigat a l'Audiència Nacional abans d'optar per dirigir exposició raonada al Tribunal Suprem demanant la seva imputació per ser aforat com a senador. Erguido és amic íntim del líder del PP, Pablo Casado, ara mateix acorralat per les revelacions sobre l'Operació Kitchen.

Segons ha avançat la Cadena Ser i confirmen fonts judicials a ElNacional.cat, el magistrat Manuel García Castellón ha ofert a Erguido la possibilitat de prestar declaració al seu Jutjat en els termes que estableix l'article 118 de la Llei d'Enjudiciament Criminal amb referència als aforats.

Ha pres aquesta decisió després que la Fiscalia Anticorrupció li demanés elevar exposició raonada al Suprem reclamant la seva imputació per poder interrogar-lo sobre els negocis de la trama Púnica a la localitat madrilenya d'Algete, on Erguido va ser tinent d'alcalde i regidor de festejos.

L'empresari José Luis Huerta, propietari de l'empresa Waiter Music, vinculada a Púnica, va organitzar nombrosos actes a Algete per al PP com ell mateix va declarar el maig de 2019. Entre ells, un míting de Rato el 2008 o la comunió de la filla de l'exalcaldessa Inmaculada Juárez, que va pressupostar en 41.000 euros.

En relació amb la comunió, també del 2008, Huerta va assenyalar que el llavors tinent d'alcalde i regidor de festes de la localitat, David Erguido (que després va ser edil a l'Ajuntament de Madrid), li va aconsellar que cobrés l'acte a preu de saldo (32.000 euros) i que comencés fent una factura de 14.000 euros al marit de la regidora. Huerta ha apuntat que aquesta va ser l'única quantitat que va cobrar i que l'hi van pagar en efectiu.

Huerta va afirmar que mai no va esperar tracte de favor per part del PP i que ningú del partit no li va dir que s'havia de sentir pagat perquè li concedissin l'organització de festes al municipi. No obstant això va afirmar que sabia que li encarregarien l'organització de les festes patronals des del 2007 fins al 2010 perquè el PP li devia molts diners i ell feia bé la seva feina.