El titular del jutjat número 7 de Barcelona diu que la policia espanyola no podia entrar a les escoles concertades el dia del referèndum de l'1 d'octubre. El jutge ha imputat un altre agent de la policia per les càrregues de l'1-O que formava part del comandament de l'operatiu de l'escola FEDAC Horta. El magistrat ha indicat que els agents tenien l'encàrrec d'impedir el referèndum en edificis públics, però no pas en centres de propietat privada, com és el cas d'aquesta escola.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, l'encarregat d'ordenar que no es fes el referèndum, deia a la interlocutòria que s'havia de fer "sense afectar la convivència ciutadana normal" i afegia que la policia havia d'"impedir, fins a l’1 d’octubre, l'ús de locals o edificis públics".

És en aquesta interlocutòria del Tribunal Superior que el jutge del número 7 de Barcelona assegura que en el cas del l'escola FEDAC "l'actuació policial no estava emparada pel TSJC" i per això afegeix que "cal preguntar-se per quin motiu es va actuar, es va empènyer i es va sacsejar les persones que eren allà".

A Barcelona, l'informe de la policia admet que van entrar, com a mínim, en tres centres concertats més: les escoles Projecte, Pia de Sant Antoni i Infant Jesús.