El jutge d'instrucció número 7 de Barcelona que investiga les càrregues policials de l'1-O ha demanat a la policia espanyola que li faciliti tots els vídeos gravats per antiavalots durant el referèndum a Barcelona. Segons avança ElDiario.es, la informació consta en una providència del passat 13 de setembre.

El magistrat requereix al Cos Nacional de Policia (CNP) que entregui les imatges "degudament catalogades per col·legis electorals i en ordre cronològic". Aquesta mesura va ser demanada per l'Ajuntament de Barcelona, ​​que es va personar com a acusació popular.

El titular del jutjat d'instrucció 7 també insta la policia a reportar "totes les ordres de servei que s'haguessin realitzat en ocasió del dispositiu especial" de l'1-O a Barcelona. La decisió l'ha pres després d'un primer enviament per part de la Policia de cinc vídeos, dos corresponents a l'institut Jaume Balmes i tres de l'escola Ramon Llull. 

Aquest dimarts van sortir a la llum més imatges de les càrregues gravades des de les càmeres de la policia, on es pot veure com els agents actuen amb violència contra la població civil i se'n burlen.