Cas obert. El jutjat d'Instrucció número 47 de Madrid ha admès a tràmit la querella de la Fiscalia Anticorrupció contra el fill de Naty Abascal, Luis Medina, i l'empresari Alberto Luceño en l'operació amb la qual considera la justícia que van cometre un 'pelotazo' de llibre amb els pràcticament sis milions d'euros que van cobrar dels contractes perquè l'Ajuntament de Madrid rebés material sanitari per fer front a la primera onada de la covid.

Cal recordar que el mateix alcalde José Luis Martínez Almeida manté un lligam entre aquests i el PP madrileny a través "d'un cosí o un germà", segons el mateix Medina que nega però qualsevol mena d'estafa tot i rebre una comissió del 8% i Fiscalia argumentar que part d'aquests diners s'han derivat en el blanqueig de capitals amb la compra d'un iot.

Història paral·lela a la d'Ayuso

Novament, la història segueix fils argumentals similars a la relació de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso amb el contracte de les mascaretes on el seu germà, Tomás va actuar com a comissionista. Medina també ha tingut aquest paper. La Fiscalia Anticorrupció va presentar una querella davant els Jutjats de Madrid contra ell com a intermediari però també contra l'empresari Alberto Luceño, proveïdor del material sanitari, i els acusa d'estafa, blanqueig de capitals i falsedat documental per suposades irregularitats en la venda a l'Ajuntament de Madrid de mascaretes, guants i testos covid per un import total d'11,9 milions de dòlars durant la primera onada de la pandèmia per covid l'any 2020. Els mèrits de Medina per cobrar un milió? Posar en contacte aquest empresari amb la directora general de Pressupostos i Recursos Humans de l'ajuntament, Elena Collado. 

En paral·lel al rebombori, també es qüestiona la falta d'ètica d'aquesta comissió que, amb els ingressos guanyats, Medina reconeix que s'ha comprat un iot valorat en 725.515 euros però nega que la titularitat del vaixell sigui també del seu germà, Rafael Medina, com defensa el Ministeri Públic. El vaixell es va pagar, en part, amb el contracte d'Almeida amb un total de 325.515 euros i pertany a una societat amb seu a Gibraltar on sí hi consta el germà. El iot és un Eagle 44 batejat amb el nom de Feria, té 13 metres d'eslora i està en el punt de mira perquè la Fiscalia, que investiga el cas des de fa dos anys, defensa que va servir per blanquejar part dels diners obtinguts pel contracte de la covid.

Per la seva banda, l'empresari Luceño també va tirar de grans luxes amb els beneficis obtinguts. Dels més de 5 milions que va cobrar, una bona part, 3.272.548,01 d'euros va destinar-los a cinc nits d'hotel a Marbella amb 60.000 euros per dormir. Però també s'han de sumar cotxes de luxe, rellotges marca Rolex o una casa a una de les zones més cares de la Comunitat de Madrid, Pozuelo de Alarcón.