El jutge Juan Carlos Peinado, que està investigant Begoña Gómez en dues peces relacionades amb la càtedra que codirigia a la Universitat Complutense de Madrid, ha acceptat part de les diligències que va sol·licitar Hazte Oír i, entre altres coses, vol estudiar els correus que es van intercanviar la dona de Pedro Sánchez i la seva assessora a la Moncloa, Cristina Álvarez, amb un directiu de Google, segons la interlocutòria a la qual ha tingut accés ElNacional.cat. Es tracta de Miguel Rodríguez Bueno, que és cap de projectes de Google i que, quan va declarar com a testimoni fa dos mesos, va mencionar uns correus que tenien relació amb el programari de la Càtedra de Transformació Social Competitiva. El programari està al centre de la peça que investiga una presumpta apropiació indeguda per part de Begoña Gómez. El magistrat considera que és “pertinent i rellevant” i també sol·licita que Rodríguez Bueno aporti els documents que va manifestar podrien ser útils a la investigació. Així mateix, requereix la Complutense que procedeixi al bolcat dels correus que s’allotgin en el compte de la càtedra i remeti el seu contingut al jutjat. Tanmateix, descarta sol·licitar a la Guàrdia Civil que analitzi els comptes de correu de Begoña Gómez.
📝 Les acusacions demanen al jutge que sol·liciti a l’UCO que analitzi els comptes de correu de Begoña Gómez
Finalment, el jutge Peinado també requereix a les empreses col·laboradores amb la càtedra en la creació i desenvolupament del programari que “aportin dels codis font, executables, repositoris, desenvolupaments o lliurables digitals”. Són Deloitte, Mindsait (Indra), Telefónica, Google, FLAT101 i Devoteam. I demana a l’empresa Arys Internet SL que aporti “documents relatius al registre de la plataforma”.
Rebutja analitzar els comptes de correu de Begoña Gómez
Tanmateix, Juan Carlos Peinado ha rebutjat la petició que feia Hazte Oír perquè entregués ofici a la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil perquè “accedeixi i faci còpia dels correus electrònics enviats i rebuts” en quatre adreces que pertanyien a Begoña Gómez. L’associació ultra volia cenyir-ho al període comprès entre el 2 de juny del 2018 i l’actualitat i argumentava que era necessari després que l’exvicerector de Planificació, Coordinació i Relacions Institucionals de la Complutense Juan Carlos Doadrio declarés com a testimoni el 19 de febrer i manifestés que tenia més de cent correus electrònics amb Begoña Gómez i amb la seva assessora a la Moncloa.
A més, també descarta sol·licitar a diverses empreses, com Google, Indra, Telefónica i Deloitte, una sèrie de documentació relacionada amb la càtedra. Hazte Oír volia conèixer les agendes i actes de les reunions que van tenir lloc en relació amb el desenvolupament de la plataforma digital, el llistat d’assistents i convidats a cada una i un conjunt d’elements informàtics sobre la càtedra i el desenvolupament del programari. Ara bé, el jutge Peinado no creu que sigui necessari per a “l’esclariment dels fets”.