El jutge que instrueix el cas Voloh per presumpte desviament de subvencions públiques per finançar el procés ha iniciat els tràmits per tal que el diputat de JxCat Francesc de Dalmases sigui investigat formalment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. En tractar-se d’un aforat ha de ser investigat pel TSJC.

El magistrat Joaquín Aguirre ja té la confirmació que Dalmases és diputat al Parlament i ara, segons informa El Periódico, presentarà un informe al TSJC on exposarà els indicis que hi ha al seu entendre contra el representant de JxCat perquè determini si l’ha d’investigar.

Subvencions irregulars

Dalmases va ser fundador de la fundació CatMón i president de l’associació Igman, entitats que entre els 2013 i el 2016 van rebre 1,2 milions en subvencions públiques de la Diputació de Barcelona. La Guàrdia Civil sosté que hi ha greus errors en la tramitació i execució d’aquestes subvencions, que s’haurien destinat part dels fons a finançar accions polítiques, de comunicació, de participació i d’internacionalització del procés sobiranista.

Dalmases, en saber de les actuacions del magistrat, ha assegurat a través de les xarxes socials: "Cap por, orgull per la feina feta i cap por pel que pugui suposar. (Bé, fals, fa por però no prou per torçar-nos)".

TUIT Dalmases

Segons els informes, hi ha diverses factures a nom de Dalmases que van ser cobrades abans que fossin expedides. El jutge, segons el rotatiu, també sospita de determinades justificacions de viatges i d’altres pagaments. La Guàrdia Civil sospita que el diputat de JxCat va aconseguir 320.000 euros en subvencions suposadament fraudulentes per a Catmon i Igman amb factures duplicades i improcedents.

 

Foto principal, Francesc de Dalmases, diputat al Parlament / Sergi Alcàzar