CATmón, fundació vinculada a l'extinta Convergència Democràtica de Catalunya, va pagar el viatge del diputat de Francesc de Dalmases a Brussel·les per assistir a l'acte de presentació de JxCat amb Carles Puigdemont al novembre de 2017, la qual cosa, segons la Guàrdia Civil, implica utilitzar diners públics per al seu ús personal.

Aquesta és una de les conclusions de la investigació de la Guàrdia Civil en el marc de la presumpta trama de subvencions irregulars de la Diputació de Barcelona a entitats afins a CDC, segons consta en un informe de l'institut armat, al que ha tingut accés Efe.

La Guàrdia Civil sospita que Dalmases va aconseguir 320.000 euros en subvencions suposadament fraudulentes de la Generalitat i de la Diputació de Barcelona per a dues fundacions afins a CDC que administrava -Catmon i Igman-, amb factures duplicades i improcedents. Aquestes acusacions es fan arran dels documents, correus electrònics i factures trobats durant els escorcolls practicats per agents de la Guàrdia Civil al maig de 2018 a les seus de CATmón.

Entre la documentació intervinguda apareix el correu electrònic que Dalmases va enviar a CATmón, entitat de la qual era administrador, dos dies abans de l'acte de Brussel·les on hi posava el número de compte per fer el pagament o el programa d'aquest desplaçament a la capital belga.

Segons la investigació de la Guàrdia Civil, a l'acte de presentació hi van ser uns 90 candidats de les llistes de JxCat que, "presumptament", es van pagar el viatge. No obstant això, en el cas de Dalmases, el pagament es va fer a través d'un compte de Caixabank, que el seu titular és la Fundació privada CATmón, d'acord amb la factura trobada per la Guàrdia Civil.

Puigdemont va presentar la llista de JxCAT el 25 de novembre de 2017 de cara a les eleccions de el 21 de desembre d'aquest mateix any, convocades per l'expresident de Govern, Mariano Rajoy, en virtut de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució que va suposar la destitució de Govern.