El jutge del cas Tàndem, la macrocausa en la qual s'investiguen els negocis presumptament il·lícits de l'excomissari José Manuel Villarejo, ha decidit mantenir oberta la peça 27, on s'investiga si Villarejo va fabricar proves amb l'objectiu de provocar el registre policial a la seu de l'agència de detectius Método 3 per poder a apoderar-se d'una determinada documentació. La decisió del jutge arriba quan la Fiscalia Anticorrupció ha demanat tancar aquesta peça. El magistrat del Jutjat Central d'Instrucció número 6, Manuel García Castelló, ha decidit que abans d'arxivar el cas, vol escoltar un testimoni, un treballador de Método 3. Malgrat la declaració d'aquest testimoni, fonts jurídiques asseguren que la decisió de tancar la peça està gairebé decidida. La finalitat d'investigar aquesta peça separada és determinar si l'excomissari va tenir cap paper determinant en les entrades i els registres que la policia va efectuar a la seu del Método 3, a Barcelona i Madrid, el febrer de 2013, que es van saldar amb la detenció de diversos membres de l'agència i del seu propietari, Francisco Marco.

Àudios de La Camarga

L'operatiu policial es va iniciar arran de la presumpta trama d'espionatge al restaurant de la capital catalana La Camarga, on l'aleshores líder del PP a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho i Victoria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola, van tenir una conversa que sembla que hauria gravat Método 3. En aquesta conversa, el juliol de 2010, Álvarez hauria revelat a Camacho determinats detalls de la seva relació sentimental, entre ells, la possible comissió de delictes de blanqueig de capitals per part del fill de l'expresident Pujol. 

La investigació sobre el cas La Camarga va ser arxivada per l'Audiència de Barcelona, tot i que, posteriorment, el propietari de Método 3 va denunciar Villarejo per les entrades i els escorcolls a les dues seus de l'agència, així com les detencions i les filtracions als mitjans de comunicació de suposada informació falsa sobre aquesta gravació. Amb aquesta denúncia va provocar l'obertura de la peça 27. Encara que, Francisco Marco ja estava a l'entramat judicial del Cas Tàndem. Consta com a perjudicat Land, una de les peces que es jutja ja a l'Audiència Nacional, i que versa sobre el presumpte encàrrec que Susana García Cereceda i Francisco Peñalver, administradors de Procisa, la immobiliària promotora de la luxosa urbanització 'La Finca' de Pozuelo de Alarcón, haurien fet a l'excomissari per desacreditar possibles hereus de l'empori que va deixar el seu pare, Luis García Cereceda.

Desvinculació de Villarejo

L'excomissari Villarejo va declarar davant el jutge Manuel Garcia Castellón el passat mes de juny sobre la peça número 27, assegurant que ell no havia tingut res a veure amb la filtració de la conversa entre Sánchez-Camacho i Álvarez. Segons Villarejo, va ser Francisco Marco, l'encarregat de filtrar aquest àudio. Concretament, va assegurar que les gravacions "les va filtrar el mateix Francisco Marco perquè estava molt malament econòmicament" a més, va detallar que els Pujol li van dir a Marco que d'aquesta manera el que feien era "treure pressió política". Per la seva banda, Marco acusava l'exlíder dels populars a Catalunya d'ordenar la gravació de la conversa a La Camarga. "Alicia Sánchez-Camacho va ordenar la gravació de La Camarga. Hem de desterrar la idea d'una coalició entre el PSC i el PP; s'ha demostrat un cop i un altre que no és cert", va assegurar al programa Preguntes Freqüents, el passat mes de juliol.