La jutge que investiga el cas Màster ha dictat el sobreseïment del cas pel que fa als delictes de prevaricació i suborn impropi però seguirà investigant si hi ha falsificació documental en el cas del treball de fi de màster de l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes.

La magistrada del jutjat d'intrucció 51 de Madrid, Carmen Rodríguez Medel Nieto, manté com a investigada a Cifuentes, al catedràtic Enrique Álvarez Conde, les professores Cecilia Rosado i Alícia López de los Mozos i l'assessora del govern regional Teresa Feito Higueruela, tots ells per falsedat documental.

Tot plegat després que el divendres passat el Tribunal Suprem va acordar no investigar el líder del PP, Pablo Casado. Malgrat que els jutges consideren que Casado va rebre un “tracte de favor” al seu màster, consideren que no hi ha cap comportament delictiu per la seva part.

"No hi ha indicis consistents"

La jutge d'instrucció es basa en aquesta decisió per concloure ara que “no hi ha indicis consistents” per seguir investigant la resta d’imputats que no disposen d’aforament davant del Tribunal Suprem. Creu que el fet que aquests alumnes rebessin un tracte de favor no demostra un acord amb els professors per a la convalidació massiva de crèdits.

En tot cas, la jutge posa en qüestió la decisió del Suprem tot recordant que a diferència de Casado les persones que estaven a la seva causa si que van prestar declaració com a investigats i van aportar “informació certament rellevant” de l’existència d’un concert entre alumnes i professors per a un tracte de favor. Amb tot tanca la qüestió afirmant que “ha de rectificar aquesta conclusió en vista de la resolució de l’Alt Tribunal”, que actua, recorda, sense haver escoltar els investigats.