El jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona que indaga els preparatius del referèndum de l'1-O ha citat a declarar com a investigats el secretari general de Presidència, Joaquim Nin, i el director de Comunicació del Govern, Jaume Clotet. El jutge ha assenyalat una nova ronda d'interrogatoris a investigats i testimonis per als dies 2 i 9 de maig en relació al finançament de l'1-O, especialment de la publicitat de la consulta. En el cas de Clotet, està investigat pel web del Pacte Nacional pel Referèndum.

Tant Nin com Clotet ja van ser interrogats com a imputats per la Guàrdia Civil el passat mes de juliol, en el marc de la investigació que va obrir el jutge pels preparatius del referèndum.

A més d'aquests dos imputats, el magistrat Juan Antonio Ramírez Sunyer ha citat com a testimonis diverses persones relacionades amb les àrees de Difusió i Comunicació de la Generalitat i amb la campanya publicitària de l'1-O, així com a alguns responsables de mitjans de comunicació catalans. 

Entre els testimonis citats per als pròxims dies 2 i 9 de maig figuren Anna Maria Molas, exresponsable de Comunicació del Departament d'Exteriors que dirigia Raül Romeva, Ignasi Genovès, director general de Difusió, i Núria Llorach, expresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).