Cas omís de la justícia escocesa al jutge Pablo Llarena. Un dia després que el magistrat espanyol demanés al Regne Unit que continués el tràmit de l'euroordre contra Clara Ponsatí i reforcés les mesures “per evitar la seva sortida a un altre país”, la consellera ha pogut viatjar sense cap impediment a Brussel·les, on es troba a hores d'ara, segons ha informat TV3.

Ponsatí ha agafat un vol aquest dimarts amb destí a la capital belga i està previst que aquest dimecres comenci els tràmits per acreditar-se com a eurodiputada al Parlament Europeu. Així doncs, Ponsatí ja podria ser al ple de l'Eurocambra de la setmana que ve a Estrasburg.

Llarena havia demanat aquest dilluns al Regne Unit que tirés endavant l'euroordre en considerar que allà no té immunitat després del Brèxit. Llarena defensava que la consellera a l’exili gaudeix d’immunitat parlamentària, però que aquesta “no arriba al territori d’aquest país”. 

Per ara, la justícia belga ha ignorat les peticions de Llarena i podria no prendre cap mesura abans del 5 de març, data en què ja estava prevista una vista per decidir oficialment si seguir endavant amb l'euroordre o deixar-la en suspens com s'ha fet amb el cas de Carles Puigdemont i Toni Comín a Bèlgica.

Segons els advocats de la defensa, la intenció de Ponsatí és tornar a Escòcia, on té la seva residència habitual, i quedar-s'hi al llarg del procés de l'euroordre.