El punt de mira del Junts per Catalunya està enfocant les darreres hores el seu objectiu cap als votants del PSC. El cap de llista d'aquest partit, Miquel Iceta, i la responsabiltat dels socialistes catalans a l'hora de permetre l'aplicació del 155 s’està convertint en un dels temes recorrents dels mítings de la candidatura de Carles Puigdemont.

Si fins ara les referències al PSC apareixien en el paquet de retrets del que JuntsxCat denomina com el bloc del 155, aquest diumenge Puigdemont ha obert un nou fil argumental en un míting a Mollerusa on ha acusat Iceta de “fer trampes” i voler descafeïnar els efectes del 155 apareixent-ne com la “cara amable”.

Els estrategs de la campanya de Carles Puigdemont han detectat una franja de votants socialistes que ara basculen entre les dues candidatures i els han situat com un dels seus objectius. Es tracta de votants socialistes als quals no ha agradat el paper del seu partit a l'hora de fer costat al govern de Mariano Rajoy per tirar endavant el 155.

Per aquesta raó, al vespre, a Parets del Vallès, la responsable de la campanya de Junts per Catalunya ha anat més enllà i ha advertit que “han de caure les caretes” d’aquells que volen fer creure que el que està passant és normal, i ha titllat Iceta de “cavall de Troia per a les institucions catalanes”. “Iceta és còmplice d’enviar a la presó i a l’exili el nostre president, el govern i els líders civils”, ha assegurat Artadi que ha recordat que hi ha hagut dirigents del PSC que han estripat el carnet pel rebuig a l'actitud del partit.

La sortida de les obres de Sixena s'ha convertit a més en un element que reforça aquest fil argumental. L'ha esgrimit Puigdemont al vespre quan ha situat Iceta com a exemple de polític provincià. "Què farà el senyor Iceta quan hi hagi un conflicte entre el govern espanyol i Catalunya, doncs exactament el mateix que ha fet Àngel Ros, per un costat aprova el 155 i per l'altre es lamenta que s'enduguin les obres d'art de Sixena", ha explicat.