Junts ha anunciat oficialment el nomenament de Josep Maria Cruset Domènech com a portaveu Adjunt al Congrés. Cruset, qui va encapçalar la llista per Tarragona en les recents eleccions, prové d'una llarga trajectòria en Convergència (CDC), havent estat alcalde de Riudoms i president del Port de Tarragona fins a l'any passat. La notícia arriba poc després que el grup parlamentari de Junts anunciés a Miriam Nogueras com la seva portaveu titular, reafirmant la seva confiança en la seva capacitat de lideratge.

El perfil de Cruset Domènech és ampli i variat. La seva llarga trajectòria en Convergència (CDC), on destaca el seu rol com a alcalde del municipi de Riudoms durant el període 2007-2018, li ha atorgat una àmplia experiència en la política local. A més, durant gairebé una dècada va ocupar el càrrec de diputat provincial. Dins de Convergència (CDC), Cruset Domènech era conegut pel seu enfocament moderat i la seva capacitat per a establir diàlegs constructius, qualitats que poden reportar un gran valor a Junts en l'actual panorama polític.

Un altre moment important dins la carrera política de Cruset Domènech va ser el seu nomenament com a president del Port de Tarragona el 2018, un càrrec que va exercir fins al 2022. Durant el seu mandat, va impulsar importants millores en la infraestructura portuària, la qual cosa li va atorgar reconeixement per la seva capacitat de gestió i lideratge. El retorn de Cruset Domènech a la política activa enguany va ser marcat per la seva participació en les primàries de Junts per a liderar la llista per la província de Tarragona en les eleccions del passat 23 de juliol. La seva victòria en aquestes eleccions internes ho va posicionar com a cap de llista, demostrant la seva popularitat i suport dins del partit.

L'elecció de Cruset Domènech també ha estat acompanyada d'una certa sorpresa, ja que Eduard Pujol, un nom que havia estat esmentat com a possible candidat, ha quedat relegat. Pujol va ser restituït el juny de 2021 de militància després que les dues dones que el van acusar d'assetjament sexual no presentessin cap denúncia policial ni judicial en contra seva. El jutge ha portat a judici les dues persones que van difamar amb fiances de 89.000 i 92.000€.