Junts per Ripoll ha reiterat aquest dimarts que ERC va trencar les negociacions per formar un govern alternatiu a Ripoll i evitar l'alcaldia de la ultradretana Sílvia Orriols. Segons la seva cap de llista, Manoli Vega, des de la formació havien renunciat a l'alcaldia, oferint els quatre anys als republicans, un acord al qual els socialistes se sumaven mentre que la CUP estava disposada a fer un pas al costat, tal com demanaven des de Junts. Tanmateix, Vega ha assegurat que el dia abans de la constitució dels ajuntaments, la cap de llista d'ERC, Chantal Pérez, va trencar l'acord a última hora "amb una trucada de 10 segons". 

🟡 Els diversos rostres de l’extrema dreta: "És un polvorí"
 

Vega, com ja va assegurar el mateix dia de la investidura, ha insistit que divendres a primera hora de la tarda hi havia un acord tancat, però que només unes hores després la cap de llista d'ERC li va fer una trucada per dir que hi renunciaven. "Sense cap explicació", ha afirmat. Segons la membre de Junts per Ripoll, el dissabte va continuar insistint i va proposar que la votessin a ella per evitar que Orriols fos investida, amb la condició que dilluns cediria l'alcaldia a ERC. Però cap de les formacions va acceptar la proposta.

La candidata de Junts a l'alcaldia, que ha demanat "refredar l'ambient" i ha lamentat la pressió mediàtica, s'ha mostrat oberta a buscar alternatives. En aquesta línia, ha rebaixat el to del veto a la CUP, encara que ha reiterat que no vol fer cap "cordó sanitari" a Aliança Catalana. "Ja ho vam fer en el seu moment i no ha servit de res. Amb Aliança hi hem de parlar de tu a tu, com un partit, i hem de respectar les 1.400 persones que els van votar", ha subratllat. De fet, ha anunciat que aquest dimecres té previst trobar-se amb Sílvia Orriols, després que l'alcaldessa d'extrema dreta li hagi fet arribar una petició per reunir-se. 

Vilagrà carrega contra Junts per Ripoll

Aquesta roda de premsa de Vega ha tingut lloc hores després que la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, hagi carregat contra Junts per la seva estratègia a Ripoll.  "Des del principi, ERC, PSC i CUP van treballar per evitar que l'extrema dreta governés i van ser capaços de fer un front democràtic per a evitar-ho. Junts no va estar a l'altura, ni des de la direcció nacional ni des de la local", ha afirmat.

Vilagrà ha assegurat que la investidura d'Orriols és una "mala notícia per al país" i, en aquest sentit, ha assenyalat que Junts ha tingut "plantejaments tebis" i una "negociació erràtica". La consellera de la Presidència ha criticat que "no es pot anar amb vetos quan es parla de l'extrema dreta", encara que ha afirmat que "no és un fet que no es pugui revertir" i que espera que "s'hi treballi". "Espero que n'hàgim après", ha afegit.