Junts per Catalunya encara l'última setmana de la campanya de les eleccions generals 2023 amb la confrontació com a eix nuclear de la seva estratègia. Així ho remarquen a cada acte i no ha estat diferent del míting de Lleida. Al llarg de la setmana, faran actes a les principals capitals de demarcació. Des de la ciutat lleidatana, la candidata dels juntaires al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, ha tornat a assenyalar que "quan Catalunya està forta, quan anem junts, quan anem desacomplexats, dobleguem l'Estat que no ens paga i ens menysté", posant al damunt de la taula que l'any que Espanya va fer l'execució més elevada dels pressupostos a Catalunya va ser el 2017. En aquest sentit, ha volgut contraposar-ho a l'estratègia d'Esquerra Republicana. Nogueras ha criticat que "abraçar els partits espanyols que tenen seu a Madrid i intentar caure'ls simpàtic" no ha funcionat. "El govern espanyol ha pres el pèl a Esquerra", ha etzibat. 

📝 Llistes electorals a les generals 2023 a Catalunya

D'altra banda, ha equiparat el Partit Popular i el PSOE quan es tracta de Catalunya. "És cert que programàticament no són el mateix, en la defensa dels drets de les dones segurament ens hi trobarem, en la dels drets LGTBI també, en la defensa de les persones vulnerables; però quan es tracta de defensar els drets dels catalans, el PSOE dimiteix", ha declarat. Segons Míriam Nogueras, quan el PP "aixeca la bandera de la unitat de la pàtria", el PSOE "s'hi abraça" i, quan els acusen de "colpistes", els socialistes "aplaudeixen". A més, ha volgut invalidar el PSOE com un partit per aturar la dreta perquè van pactar el 155 amb els populars o es van abstenir en la investidura de Mariano Rajoy.

Jordi Turull apunta contra Meritxell Batet

A l'acte de Lleida, Míriam Nogueras ha estat flanquejada pel secretari general del partit, Jordi Turull; el candidat al Congrés per la demarcació lleidatana, Isidre Gavín; la candidata al Senat, Mayte Rivero; i l'exconsellera de Drets Socials, Violant Cervera. Durant la seva intervenció, Turull s'ha mostrat molt contundent contra la cap de llista del PSC, Meritxell Batet. El dirigent juntaire ha destacat que la presidenta del Congrés "va anar més lluny del que li demanava Marchena" quan els va retirar l'acta de diputats de la cambra baixa espanyola a ell, Rull, Junqueras i Sànchez. A més, ha denunciat que és l'única que "ha permès que després del 23-F entressin policies a l'hemicicle amb pistoles perquè ens portessin de nou a la presó".

Turull ha instat de nou a la mobilització el proper 23 de juliol perquè si l'independentisme és el moviment "de les urnes, ha d'omplir les urnes". "Estarem dient a Espanya i el món que no ens hem rendit, ni resignat ni renunciat", ha indicat. Com va fer a l'acte central d'Amer, ha expressat que aquells qui tenen dubtes se solidaritzin amb el president a l'exili, Carles Puigdemont: "Ell voldria votar i no ho podrà fer". Per últim, ha defensat que Junts "no es presentarà per salvar Espanya, sinó per servir Catalunya".