Junts no accepta el veto als noms que ha decidit enviar a la taula de diàleg. Davant de la negativa del president, Pere Aragonès, a anar a la negociació amb l'Estat amb una delegació formada per persones que no formen part del Govern, s'ha suspès la reunió del Consell Executiu perquè els consellers dels dos grups abordessin la situació per separat. La reunió s'ha reprès amb la decisió de mantenir els noms i no frenar la constitució de la taula ni vetar els noms d'ERC, que avui seran aprovats al Govern.

El partit de Carles Puigdemont ha decidit respondre a una plantada de Pedro Sánchez a la taula de diàleg enviant-hi una delegació en què només hi figura un membre del Govern, el vicepresident Jordi Puigneró, junt amb el vicepresident de Junts, Jordi Turull, el secretari general, Jordi Sànchez, i la portaveu al Congrés, Míriam Nogueras. Però la proposta no ha agradat al president i així ho ha fet saber durant la reunió del Consell Executiu en què s'havien de decidir els membres de la delegació catalana.

Després d'aixecar la reunió de Govern i analitzar la situació, Junts ha decidit mantenir els seus noms. "És ERC que no accepta la nostra delegació, nosaltres no impedim que la taula es creï", assegura un membre de Junts.

L'acord de Govern no diu res

Des d'aquesta formació se subratlla que l'acord de Govern no diu enlloc que els membres de la mesa de diàleg hagin de ser de l'executiu, recorden que el text assenyala que: "La delegació catalana en el procés de negociació serà escollida per consens i nomenada pel Govern amb la voluntat que representi la pluralitat del projecte independentista i té la voluntat de representar i defensar els grans consensos a favor de l'autodeterminació i l'amnistia de la majoria del 80% de la ciutadania".

Junts ja havia advertit que no anunciaria els seus representants fins que Sánchez aclarís si seria o no a la taula de diàleg. Després que el president espanyol va anunciar ahir a TVE que seria a Barcelona i es reuniria amb Aragonès abans de la reunió i que tindria una trobada amb les dues delegacions, sense confirmar la seva presència a la trobada, Junts ha donat per ratificada la no assistència de Sánchez a la reunió, tots i els esforços del Govern, que seguien ahir a la nit després de l’anunci del líder socialista.

 Aquest matí la direcció del partit ha anunciat la seva proposta de membres per a la delegació catalana, on només figura un membre del Govern, el vicepresident Jordi Puigneró, la qual cosa ha provocat el veto d’ERC i el rebuig del president durant la reunió del Consell Executiu.

 

Foto principal: Laura Borràs, Jordi Sànchez i Jordi Puigneró / ACN