L'executiva de Junts per Catalunya a la vegueria de Lleida ha acceptat aquest diumenge concórrer conjuntament amb la formació Impulsem Lleida a les eleccions municipals que se celebraran el pròxim 28 de maig. Així ho han decidit un dia després que la militància del partit que integra alcaldes de l'òrbita del PDeCAT també avalés la possibilitat d'aquesta coalició. "Després d'uns darrers mesos de contactes i reunions de treballs intenses i discretes, els òrgans de Junts i Impulsem Lleida han donat llum verda als dos espais polítics per explorar un acord preelectoral per a les pròximes eleccions municipals", han afirmat en un comunicat. Els dos partits han assegurat que el pacte de presentar-se junts permetrà presentar una proposta política a la majoria dels municipis de les cinc comarques de Ponent, és a dir, al Segrià, Solsonès, Pla d'Urgell, la Noguera, les Garrigues, l'Urgell i la Segarra.

🔍 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Lleida: tota la llista

📆 Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: totes les dates i quan es vota


L'objectiu de la candidatura

Segons han explicat en un comunicat conjunt, l'acord establert entre Junts i Impulsem Lleida contempla que les formacions adoptin una denominació de coalició per presentar-se als comicis de maig, el qual s'establirà més endavant. També es crearà un comitè d'enllaç que farà el seguiment dels municipis on es presenten les candidatures "amb la clara determinació de no competir". Concretament, estarà format per tres persones de Junts i tres més d'Impulsem Lleida, mentre que quan s'hagin d'abordar temes comarcals específics, s'afegiran dues persones de la comarca per cada partit. 

Així mateix, han exposat que l'acord fet permetrà "continuar treballant des del món local per millorar el benestar dels ciutadans, amb una mirada de territori i de país". Les dues formacions han acordat que la persona que actualment ostenta l'alcaldia confeccionarà la llista per a les eleccions, mentre que en la resta de municipis el comitè d'enllaç serà l'encarregat de tractar-ho detalladament. Està previst que l'acord entre els dos partits es formalitzi d'aquí a pocs dies.

82% dels afiliats d'Impulsem Lleida, a favor

La decisió de crear una coalició de Junts i Impulsem Lleida va ser aprovada per majoria al partit que integra alcaldes del PDeCAT de les comarques de Lleida. En una assemblea, celebrada aquest divendres, un 82% dels militants van avalar que la formació continués les negociacions amb Junts per Catalunya per concórrer conjuntament a les pròximes eleccions municipals. Un 14% hi van votar en contra, mentre que un 4% es van abstenir. Aquest diumenge ha estat el torn de Junts, que després d'una reunió de l'executiva de les Terres de Lleida ha acceptat la proposta.