Fins ara els partits independentistes han anat a la seva a Madrid. Per una banda, ERC negociant i pactant amb el govern espanyol. Per l'altra, Junts per Catalunya confrontant i votant en contra de les iniciatives de La Moncloa. Però la formació de Carles Puigdemont vol que aquesta divisió arribi al seu final. Ho ha posat damunt la taula en les negociacions de la investidura de Pere Aragonès. Aquest mateix dimarts, des del Congrés dels Diputats, hi ha insistit la portaveu Míriam Nogueras. Des de la capital de l'Estat ha insistit que la unitat d'acció és "imprescindible".

En roda de premsa des de la cambra baixa espanyola, Míriam Nogueras ha defensat que aquesta unitat d'acció no només és "possible", sinó que és "imprescindible". Per això, "així continuaran" defensant-ho. De la mateixa manera, la cap de files de Junts a Madrid s'ha mostrat "positiva i optimista" que és possible un acord de govern a Catalunya. "Òbviament volem un acord. Si no, no continuaríem asseguts a la taula", ha assegurat en aquest sentit. En qualsevol cas, ha deixat clar que no seran ells els qui "especulin" amb la possibilitat d'una repetició electoral, perquè no estan en aquest escenari.

Per altra banda, la portaveu de Junts per Catalunya a Madrid ha carregat contra la revocació del tercer grau a l'expresidenta Carme Forcadell i l'exconsellera Dolors Bassa. Preguntada sobre aquesta qüestió, Nogueras ha lamentat que “tenim gent a la presó per posar urnes i permetre el debat, que és el que es fa als parlaments”. I ha reblat: “Cada dia a la presó és un dia injust. Haurien d’estar fora; no ara, sinó des del primer dia”.

Avís dels comuns a Aragonès i Rufián

La diputada dels comuns a Madrid, Aina Vidal, també ha lamentat la revocació del tercer grau a Forcadell i Bassa, que ha considerat “un horror”. En una roda de premsa al Congrés dels Diputats, Vidal ha denunciat que no haurien d’haver trepitjat mai la presó però també que “els drets penitenciaris són drets, no privilegis”. Per això s’ha compromès a treballar “perquè els drets es compleixin”. En un altre ordre de coses, ha enviat un “avís a navegants” a Pere Aragonès i Gabriel Rufián després que Junts hagi fulminat Jaume Alonso Cuevillas de la Mesa del Parlament. “JxCat no té límits en la seva estratègia de la confrontació per la confrontació i pretén arrossegar-los”, ha advertit a ERC.