Els militants de Junts han topat a primera hora amb problemes informàtics en les votacions, tant per a la consulta sobre la continuïtat al Govern com per a l'elecció dels membres del consell nacional que també s'escullen en votació electrònica entre avui i demà. Segons ha pogut saber ElNacional.cat, alguns militants s'han queixat que no podien votar a la consulta per col·lapse del sistema informàtic. A un quart d'onze, des del partit s'ha informat que hi havia hagut  "dos moments de col·lapse a les 0 hores i a les 8 hores, com a conseqüència de l'alta participació", però que ja es podia votar amb normalitat. Pel que fa els consellers s'ha constatat un error que ha obligat a recomençar la votació. La sindicatura electoral ha decidit esborrar les votacions registrades per a l'elecció de consellers nacionals i ha demanat que totes aquelles persones que haguessin votat els consellers entre les 0 hores i les 8.21 hores d'avui, ho tornin a fer.

Segons ha pogut saber ElNacional.cat, les queixes s'han registrat des que ha començat la votació a les 0 hores, quan diferents militants han alertat que no podien votar a la consulta, perquè el sistema informàtic no els presenta el botó de votació, o perquè el sistema apareix col·lapsat i no els deixa entrar. No obstant, el partit ha assegurat en la nota que ha fet pública passades les deu del matí explicant els problemes que hi havia hagut que la votació s'estava ja produint amb "total normalitat". 

Els militants de Junts estan convocats a votar entre avui a les 0 hores i demà, divendres, a les 17 hores, en una consulta sobre la continuïtat d'aquest partit al Govern. A aquesta votació hi poden participar els 6.465 militants amb dret a vot, és a dir, aquells que compten amb una antiguitat superior a sis mesos.

Consellers nacionals

Pel que fa la votació del consell nacional, que ha començat també a les 0 hores d'aquest dijous i que ha de servir per escollir els consellers dels àmbits territorial, sectorial i ideològics pendents de renovació després del congrés, s'ha detectada una errada al sistema que ha obligat a esborrar totes les votacions registrades fins a les 8,21 hores i a demanar als militants que haguessin votat que ho tornin a fer.

Els militants han rebut un missatge advertint que "s'ha detectat una errada" en la votació als consellers perquè el sistema informàtic només permetia votar 1 candidat, quan s'hauria de poder votar tots els representants de cada òrgan menys 1, és a dir, que si un districte, comarca o àmbit té 4 representants al consell nacional, se n'ha de poder votar 3 o si en té 3, se n'ha de poder votar 2, mentre que si només en té 1, doncs només se'n vota 1.

"Aquesta errada ja s'ha solucionat i ara mateix s'està votant amb normalitat, però atès que ja hi havia vots emesos, el que hem decidit des de la Sindicatura és posar a zero aquests eleccions, anul·lant tots els vots emesos des de l'inici de les votacions fins a les 8.21; i recomençar a partir d'aquesta mateixa hora les votacions a consellers i conselleres nacionals", ha comunicat la sindicatura als militants. Així mateix se'ls recorda que que hi ha temps fins a les 24.00 del divendres 7 per votar, i que, per tant, no s'ha considerat oportú allargar el període de votacions.