Les reaccions a la decisió de l’advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), Maciej Aleksander Szpunar, que ha donat la raó a Carles Puigdemont i Toni Comín i diu que l’Eurocambra hauria d’haver-los reconegut com a eurodiputats des del primer moment, el 2019, no s’han fet esperar en les files de Junts. El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, es va fer ressò amb una piulada a la xarxa social X (antic Twitter) en la que assegura que “persistir és guanyar!!” i felicita Puigdemont, Comin i l’advocat Gonzalo Boye per aquest èxit judicial. Per la seva part, la presidenta del partit, Laura Borràs, també ha escollit la xarxa per opinar sobre aquesta decisió. “Per alguna cosa som els del #NoSurrender perquè si es persisteix, es guanya. Ho vam dir, ho vam defensar, ho hem aconseguit! Gràcies @boye_g i enhorabona @KRLS i @toni_comin perquè les vostres victòries són victòries de país, del país que tan majoritàriament us va votar. Visca!

Els dos dirigents de Junts feliciten els dos polítics, però també agraeixen la tasca que ha fet l'advocat Gonzalo Boye que ha permès aquest reconeixement de l'advocat general del TJUE, que defensa anul·lar la decisió del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) del juliol del 2022 que va declarar inadmissible el recurs dels eurodiputats de Junts Carles Puigdemont i Toni Comín pel rebuig inicial del Parlament Europeu a donar-los l'escó. L'advocat xilè del president Puigdemont a l'exili sempre ha defensat que els arguments jurídics eren els correctes, tal com ha avalat l'advocat general del TJUE, Maciej Aleksander Szpunar, a l'espera que el tribunal emeti la sentència. El mateix Carles Puigemont també ha reconegut la tasca del seu advocat en la declaració que ha fet també a través de la xarxa X, on assegura que "avui estic especialment content per dues persones. Una que continua al peu del canó, que paga un alt preu per ajudar-nos en la nostra estratègia, com és en @boye_g".

L’univers independentista també ha celebrat “la victòria del president Carles Puigdemont i Toni Comín al TJUE que acaba de sentenciar que l’expresident de l’Europarlament, Antonio Tajani, va cometre una il·legalitat en no reconèixer com a eurodiputats els dos exiliats independentistes. És una victòria més de la lluita des d’Europa per reconèixer els drets del poble català i la nostra causa d’assolir la llibertat nacional”, manifesta El Consell de la República Catalana, també a través de la xarxa X. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!